Medisch centrum

Podoloog

Podoloog

 
Wat is een podoloog?
Bij ons kunt u terecht voor functionele zolen op maat. Dit houdt in dat we via een biomechanisch onderzoek de spieren en gewrichten testen. Vervolgens voeren we een gang- en loopanalyse uit waarna we de klacht kunnen kaderen. Door een 3D scan van de voet te maken kunnen we de zool volledig op u voet aanpassen. Bij het afhalen van de zolen kunnen we nog steeds aanpassingen doen tot ze perfect zitten. Ook krijgt u advies over de zolen en schoenen. Zowel klachten ter hoogte van de voet, knie, heup en rug kunnen hiermee aangepakt worden.
Ook kan u bij ons terecht voor een podologische voetbehandeling. Dit is naast algemene voetverzorging ook het verwijderen van likdoorns en het behandelen van ingegroeide teennagels. Als podoloog zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van nagelbeugels bij gebogen nagels en het vervaardigen van silicone orthesen bij o.a. klauwtenen, drukplaatsen, eksterogen.
Ten slotte kunt u bij ons ook terecht voor een ontspannende voetmassage en voetreflexologie.

 

Wie kan bij een podoloog terecht?
Iedereen met klachten aan de voeten maar ook bij knie-, heup,- en rugklachten. In het bijzonder denken we hierbij aan sporters en mensen die vele uren rechtstaan en dus veel van hun lichaam en voeten vragen.
Ook voor kinderen is het belangrijk om langs te komen. Omdat we met zolen voor een definitieve correctie kunnen zorgen zolang ze nog niet volgroeid zijn.
Diabetespatiënten hebben recht op twee maal per jaar terugbetaling bij de podoloog. Voor hen is het enorm belangrijk om langs te komen omdat het gevoel en de genezing kan verminderen.

Vitalim

050 28 91 90