Medisch centrum

Podoloog

Elisa Ghekiere


Wie is Elisa Ghekiere?
Elisa Ghekiere is podoloog en diabeteseducator. Daarnaast heeft ze drie jaar Bachelor kinesitherapie en revalidatiewetenschappen gevolgd aan de Universiteit van Gent. Hierdoor heeft ze een perfecte basis voor podologie om nog beter het menselijk lichaam te begrijpen en de klinische testen uit te voeren.  
Ze volgde onder andere stage bij: Prof. Dr. Burssens (één van de beste voetchirurgen van Europa), Ilse Blanchaert (docent podologie en lid erkeninngscomissie podologie), de diabetes voetkliniek in Kortrijk en Roeselare, Running Center (Gespecialiseerd sportschoenadvies), Podologie Aelbers, De Twaalfde Man en Borginsole (drie toppers in podologie in België). Ze blijft nog steeds bijscholingen volgen om zich verder te specialiseren. Zo gaat ze dit jaar de opleiding sportpodologie volgen.
 
Wat is een podoloog?
Bij ons kunt u terecht voor functionele zolen op maat. Dit houdt in dat we via een biomechanisch onderzoek de spieren en gewrichten testen. Vervolgens voeren we een gang- en loopanalyse uit waarna we de klacht kunnen kaderen. Door een 3D scan van de voet te maken kunnen we de zool volledig op u voet aanpassen. Bij het afhalen van de zolen kunnen we nog steeds aanpassingen doen tot ze perfect zitten. Ook krijgt u advies over de zolen en schoenen. Zowel klachten ter hoogte van de voet, knie, heup en rug kunnen hiermee aangepakt worden.
Ook kan u bij ons terecht voor een podologische voetbehandeling. Dit is naast algemene voetverzorging ook het verwijderen van likdoorns en het behandelen van ingegroeide teennagels. Als podoloog zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van nagelbeugels bij gebogen nagels en het vervaardigen van silicone orthesen bij o.a. klauwtenen, drukplaatsen, eksterogen.
Ten slotte kunt u bij ons ook terecht voor een ontspannende voetmassage en voetreflexologie.

 

Wie kan bij een podoloog terecht?
Iedereen met klachten aan de voeten maar ook bij knie-, heup,- en rugklachten. In het bijzonder denken we hierbij aan sporters en mensen die vele uren rechtstaan en dus veel van hun lichaam en voeten vragen.
Ook voor kinderen is het belangrijk om langs te komen. Omdat we met zolen voor een definitieve correctie kunnen zorgen zolang ze nog niet volgroeid zijn.
Diabetespatiënten hebben recht op twee maal per jaar terugbetaling bij de podoloog. Voor hen is het enorm belangrijk om langs te komen omdat het gevoel en de genezing kan verminderen.

Podologe Podologe 1

Elisa Ghekiere

0472 68 98 19

podoloog@vitalim.be

Website