Medisch centrum

Logopediste

Silke Michiels

 

Wie is Silke Michiels?

Ik ben van opleiding bachelor in de logopedie (Vives Brugge). Ik ben afgestudeerd in 2012 en werk sindsdien als zelfstandig logopediste. Ik deed eerst een aantal zwangerschapsvervangingen, om me later aan te sluiten bij een groepspraktijk. Kunnen samenwerken met en doorsturen naar andere therapeuten is een grote meerwaarde.

Wat is een logopedist?

Logopedie richt zich op het herstel of optimalisatie van communicatie bij kinderen, volwassenen en ouderen en dit zowel schriftelijk als mondeling. Daarnaast ondersteun ik kinderen die moeite ondervinden bij begrip en de productie van geschreven taal zoals lezen, schrijven en rekenen.

 

Wie kan bij een logopedist terecht?

Wanneer het even moeilijk loopt op school, kan logopedie het niveau van lezen, schrijven, rekenen en/of taal in kaart brengen en hierop verder oefenen om een mooie vooruitgang te maken. Ook bij stemproblemen is het inschakelen van een logopedist een goede keuze. Zo kunnen we helpen om de stembandknobbels weg te werken. Dit doen we door op een correcte manier te leren spreken en ademhalen. Na een operatie kan het gebeuren dat de stembanden geraakt worden, waardoor de persoon hees spreekt of geen stem meer lijkt te hebben. Hier worden dan oefeningen aangeboden om de stembanden opnieuw sterker te maken en de heesheid weg te werken.

 

Ik sta in voor onderzoek en behandeling van verschillende problematieken, zoals:

 

  • Leerstoornissen: dyslexie, dysorthografie en dyscalculie
  • Taalstoornissen
  • Stemstoornissen: hese stem, ademhaling, stemverlies na operatie
  • Spraakstoornissen
  • Slikproblemen

 

en dit bij kinderen, jongeren en volwassenen.

 

De behandelingen kunnen doorgaan bij Vitalim, aan huis of op school.

VITALIMCARE logopedie

Silke Michiels

0471 08 55 86

 info@vitalim.be