Medisch centrum

Ergotherapeute

Elien Debaillie

 

Over mezelf

In 2014 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en werk sindsdien in het ziekenhuis, dit op de dienst revalidatie. In december 2022 ga ik een nieuwe uitdaging aan in een woonzorgcentrum en daarnaast start ik als ergotherapeut in bijberoep. Ik hou ervan om steeds nieuwe kennis en ervaring op te doen.  Ik ben een zorgzaam en geduldig persoon en ontvang iedereen steeds met een glimlach.  

Mijn opzet als ergotherapeut is geslaagd wanneer iemand terug zo zelfstandig mogelijk kan functioneren in zijn dagelijks leven.

 

Wat kan ergotherapie betekenen voor jou?

Ondervindt je problemen bij het uitvoeren van je dagelijkse handelingen door ziekte, pijn, een operatie, fysieke of mentale beperkingen? Merk je bij het ouder worden dat sommige handelingen moeilijker worden zoals jezelf wassen en kleden, jezelf verplaatsen, van lig naar zit komen,…. Als ergotherapeut kan ik je hierin begeleiden om tijdens het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten je zelfstandigheid en levenskwaliteit te verhogen.

 

Waarvoor kan je terecht bij mij?

  • Opnieuw aanleren en oefenen van activiteiten van het dagelijks leven
  • Verder zetten van je ergotherapeutische revalidatie na ontslag uit het ziekenhuis
  • Hulpmiddelen
  • Aanleren van verplaatsingstechnieken
  • Advies omtrent woningaanpassingen
  • Valpreventie
  • Energiemanagement
  • Psycho-educatie
  • Het geven van info over je problematiek zodat je beter begrijpt wat uw symptomen inhouden, wat de oorzaak ervan is en hoe je hiermee best kan omgaan.

 

Hoe moet ik me een ergotherapeutische sessie voorstellen?

·         Je kan kiezen om bij mij in de praktijk langs te komen of ik kom bij jouw thuis langs.

·         Eerste sessie is steeds een kennismakingsgesprek waarin jouw wensen en behoeften centraal staan. Wat zijn jouw mogelijkheden? Wat wil jij verbeteren of onderhouden? We maken op het einde van de sessie een ‘bucketlist’ op met een aantal doelen die jij graag wilt bereiken aan het einde van de sessies.

·         Volgende sessies gaan we aan de slag door middel van oefeningen, advies en tips.

 

THUISVERPLEGING man verpleegster

Elien Debaillie

0498500458

info@vitalim.be 

Ontdek ook alle andere paramedische activiteiten...